Pas på Toluna-svindlere

Kære medlemmer

Vi vil gøre jer opmærksom på, at vi har modtaget rapporter fra nogle af jer, der har modtaget uautoriserede email-invitationer eller er blevet lokket ind på en hjemmeside, der påstår at være fra Toluna.

Vi vil derfor advare jer om indholdet af disse emails og forsikre jer om, at de ikke er fra Toluna, ej heller vores partnere.

Hvordan fungerer svindelnummeret?

Denne typer svindel kaldes typisk for phishing og kan vise sig om et pop-up-vindue som nedenfor:

scam-image

Disse emails og hjemmesider påstår at være fra Toluna og tilbyder gevinster for undersøgelser og narrer intetanende brugere til at dele personlige oplysninger eller prøver at få dig til at indløse gratis belønninger mod at du betaler et lille fragtbeløb. Når du først har indtastet dine betalingsinformationer for fragtbeløbet, vil de blive ved med at hæve penge fra din konto uden dit samtykke.

Hvordan kan brugerne undgå denne svindel?

Din sikkerhed online er meget vigtig for os, og selvom vi tager tekniske og forretningsmæssige foranstaltninger for at beskytte din personlige information på Toluna.com, så kan vi ikke beskytte dig over for eksterne sider.

Derfor vil vi huske dig på at:

  • Toluna vil aldrig spørge efter personlig information uden for Toluna.com
  • Alle Tolunas undersøgelser bliver hosted på en sikker server: http://ups.surveyrouter.com/
  • Toluna vil aldrig spørge efter dine kreditkortdetaljer eller kræve at du betaler penge for at oprette dig på vores hjemmeside eller for at levere nogle belønninger
  • Toluna vil aldrig kontakte dig via telefon for at lave direkte marketing eller sælge dig noget
  • Tolunas undersøgelser bliver kun sendt via email til registrerede brugere og/eller offentliggjort direkte på vores officielle side: toluna.com

Hvordan man kan genkende phishing-sider og -emails

  • Hvis en emailinvitationbryder med ovenstående standarder, så er det højst sandsynligt ikke fra Toluna
  • Falske sider og emails er ikke Toluna-branded
  • Falske sider og emails indeholder ikke de sædvanlige Toluna-identifikationselementer (forkert logo, forkert afsenderadresse mv.)

Hvis du modtager mistænsomme emails, der påstår at være fra Toluna, lad da være med at åbne dem, svare på dem, eller videresende dem til andre. Istedet skal du slette dem. Det er svindel – og disse emails er falske, kan indebære at de stjæler din personlige oplysninger og/eller tillegner sig dine personlige oplysninger med henblik på ulovlige formål, og de kommer ikke fra vores firma. Hvis du har nogle bange anelser om tredjepartshjemmesider, som lover Toluna-undersøgelser eller belønninger, så kontakt os.

Har du andre spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte os.

Med venlig hilsen
TolunaGruppen

Tags: ,

%d bloggers like this: