Hjælp til Toluna: Hvordan opretter jeg en meningsmåling?

Kære Medlemmer,

Fra i dag af, vil vi én gang om ugen give information og hjælp til diverse ting på hjemmesiden, her på bloggen. I denne uge vil vi forklare hvordan man opretter en meningsmåling.

På vores Toluna hjemmeside tilbyder vi vores medlemmer, at skabe deres eget indhold, og få feedback fra alle de andre mange brugere. Hjemmesiden tilbyder yderligere medlemmerne, at oprette meningsmålinger, emner, stemmer og dueller. I vores serie af “Hjælp til Toluna”, vil vi gå igennem alle de teknikker, du kan bruge til at få mest ud af dit indhold og tjene flest point her på Toluna.

Meningsmåling

Hvad er en meningsmåling? Per definition er en meningsmåling en samling af meninger om et givet emne. Meningsmålingerne er generelt præsenteret i listform eller via punkt form. Vores meningsmålinger giver dig mulighed for, at stille et spørgsmål og give brugerne op til 10 svarmuligheder. Meningsmålinger variere og kun fantasien sætter grænser: ‘Hvilken sodavand foretrækker du’ eller ‘Hvilke kæledyr foretrækker du?’ Meningsmålinger er rigtig gode, når man skal bruge en lang liste af svarmuligheder.

Lad os tage et eksempel. Vil du hvide hvilke hunde andre medlemmer foretrækker?

Hund meningsmåling

I den øverste linje skriver du spørgsmålet til brugerne, om det emne du gerne vil have svar på.

billede meningsmåling

Alt du skal gøre er, at trykke på ‘kamera ikonet’, skrive hund og tryk søg. Så vil vores søgemaskine finde billeder fra google. Det er dejlig nemt og hurtigt! Du kan tilføje billeder til alle dine svarmuligheder. Ved at gøre dette bliver det også sjovere, for andre medlemmer at kigge med.
Et lille tip er: Ved at tilføje et billede forøger du din chance for, at vinde pint på Toluna.com. 

Selv en kommentar til et et emne kan skabe dig flere point. Læs med her.

enkelt eller flere

Ved at trykke ‘Enkelt’ giver du brugerne mulighed for at give ét svar. Ved at ‘Flere’ giver du brugerne mulighed for mere end én svarmulighed.

svar

Hvis du trykker på ‘avanceret’ kommer denne linje frem. Vores avanceret linje giver dig mulighed for, at vælge hvor længe din meningsmåling skal være tilgængelig. Du kan vælge mellem 1 måned, 3 måneder eller 6 måneder. Din meningsmåling vil dog lukke automatisk efter 6 måneder, hvis du ikke vælger en af de givne muligheder. “Tilfældig svar-rækkefølge” gør, at svarene altid vil være tilfældige.

kategori

Toluna tilbyder at du kan tilføje en kategori til din meningsmåling. Ved at føre musen henover kategorierne, kan du se hvad de forskellige kategorier indikerer. Hvis du ikke er sikker på hvilken kategori der passer bedst på din meningsmåling, kan du altid vælge vinglasset “Livsstil”.

Infografik

Når din meningsmåling er lanceret, kan du tjekke dine resultater ved at:

  • Gå ind på din profil
  • Rul ned til “Dit Indhold”
  • Klikke på din meningsmåling
  • Stem på din egen meningsmåling og tryk “Infografik”

En menu, som den du ser på billedet, vil fremkomme og du kan se dine resultater. Du kan også vælge at dele resultaterne med dine venner på forskellige sociale netværker, såsom: Facebook, Twitter, email og din blog.

Tak for at læse med i denne uge, vi ser frem til at bringe dig mere nyttig information og hjælp i næste uge.

Med venlig hilsen,

Toluna Teamet 🙂

%d bloggers like this: